maanantai 19. marraskuuta 2012

Aerangis biloba


Aerangis biloba from Currlin Orchideen


Tässä vielä kuvat eilen mainitsemastani Aerangis bilobasta, joka juuri aukaisi kaikki kahdeksan pikkuista kukkaansa. Enemmänkin nuppuja oli tuloillaan, mutta kasvi säikähti varmaankin olosuhteiden muutosta ja kuivatti osan nupunaluista. 

Kasvin koko on miniatyyrimäinen. Lehdet ovat venytetyn sydämen muotoiset ja n. 15cm pitkät ja kukat ovat halkaisijaltaan 3cm ja puhtaan valkeat. Vaikka kasvin koko olisi pieni niin  samaa ei voi sanoa sen tuoksusta. Iltaisin kun sammutan kasvien päällä roikkuvan kukkavalon alkavat kukat levittää makeaa tuoksua. Parhaiten sen huomaa kun iltalenkiltä sisään tultaessa ovella on vastassa makea tuoksu, kuin joku olisi jättänyt koko armeijan hunajateet sisälle höyryämään.:)

Tämä kasvi siis ilmeisimmin houkuttelee iltaisin pörrääviä kiitäjiä tai yöperhosia. Sen voisi toki arvata myös kukkien pitkistä mesikannuksista.

-

Here's also some pictures of my new aerangis biloba which just opened it's eight white flowers. Even more buds were about to grow when the plant unfortunately got upset from the change of environment and the smallest buds dried out. Anyway the tiny eight flowers are quite enough for us as the scent is so strong. It's almost honey like scent is released in the evening when I turn off the lights.





1 kommentti: