sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Schwerter Orchid Nursery



Kerronpa vielä toisesta Saksan vierailukohteestani, Schwerterin orkideatarhasta, joka sijaitsee Ruhrin alueella. Tarkkoja ajo-ohjeita en enää muista, sillä saavuimme myöhään illalla läheiseen hotelliin navigaattorin opastamina. Paikan vieressä on kuitenkin iso paikallinen puutarhaliike, jonka taakse tämä tarha piiloutuu. Ei siis pidä sekoittaa kohteita keskenään vaan orkideatarha on aivan puutarhaliikkeen takana. (Kartta alla)

Mikä tässä paikassa oli mielestäni erityisen kiinnostavaa on se kuinka yritys yhdistää orkideaviljelyn, floristiikan ja vihersisustuksen! 
Myymälään on luotu kasveista, sidonnoista, ruukuista ja sisustuselementeistä taiteellisia kokonaisuuksia joiden tyylit vaihtelevat modernista skandinaavisesta rustiikkiseen. Valikoima on kaikinpuolin tyylikäs! Harmikseni sisustuksia ei saanut kuvata teille näytettäväksi, mutta tämän päivityksen lopussa on Schwerterin oma esittelyvideo, jossa näkyy myös hieman vihersisustusvalikoimaa ja ideoita. 

Schwerterillä aisti paikan suosituimmuuden, sillä vaikka olimme paikalla aamulla, puoli tuntia aukaisemisen jälkeen, paikka oli jo tulvillaan asiakkaita ja piha täynnä autoja (ei näy kuvassa).;) Myyjiltä sai apua kysyttäessä, mutta asiakkaiden ja tilausten keskellä henkilökunnalla oli selvästi hiukan kiire.

Valikoima oli loistava niin kasvien kuin tarvikkeidenkin osalta. Valitsemisen vaikeus oli piinaava, sillä minulla oli jo edellisestä paikasta laatikollinen kasveja takakontissa. :D Pidinkin pään kylmänä ja valitsin vain muutaman pienen venuksenkengän ja yhden masdevallian. Onneksi tarhat toimittavat myös postitse. :)


Kartta/Map:




The second orchid nursery visit I made during my holiday was to Schwerter.
The company is about combining floristry, home interior products and orchid farming. And it works! Actually it's the best place to shop for interior decoration items for plants (such as pots, vases, lanterns etc.) I've been to so far. Also different materials and deco for terrariums and replanting were available. 

All the flower displays and interiors created in the shop were very elegant. The styles differ from modern to classic and rustic. Unfortunately it wasn't allowed to take photos of the interiors, only of the flowers, so I don't have pictures to show, but in the end of this page there's an official video, from which you can see a bit of the interiors and for ex. planters.

The variety in orchid species was enormous and you can shop also in the nurserie's web store. 

This place is very much worth a visit! Not only in scale but also in style.



   
Pääsisäänkäynti aivan puutarhaliikkeen takana
 - Main entrance


Ihana orkideaesillepano - Lovely orchid display

Paphiopedilum hybrid

Schwerterin kukin somistettuja sisustuksia

Mini cattleya hybrid

Oncidium

Catasetum pileatum


Dendrobium densiflorum

Pullotaimia / Baby orchids

¨Laputettuja¨ taimia


Hieman kasvihuoneiden laajuudesta...


Kookkaita cattleyan nuppuja




Castrochilus acutifolius viehätti minua jostain syystä.

Tällä tarhalla on mukava tapa toimittaa kasvin mukana myös
perushoito-ohjeet nimilappuun printattuna. Saksan kielellä tosin.

Coelogyne fimbriataa, coelogyne harrastajien
kestosuosikkia saa mm. Schwerteriltä




2 kommenttia: