torstai 11. huhtikuuta 2013

Darwinin orkidea nupullaan - Angraecum sesquipedale





Kävin tasan viikko sitten Kaisaniemen Kasvitieteellisessä kurkistamassa, josko yhden lempiorkideani, angraecum sesquipedalen, (tunnetaan myös Darwinin orkideana) nuput olisivat auenneet, mutta vielä silloin minua ei onnistanut. Nuput kehittyvät hitaasti ja niihin kasvaa 25-35cm pitkä kannus, joka varmasti osaltaan pitkittää nupun kehittymistä. Kukkavanat (3) olivat pitkiä jo kuukausi sitten kun kävin katsomassa niitä ensimmäisen kerran. Uskoisin että kukat aukeavat pian tai ovat ehkä jo auenneet. Kannattaa siis käydä katsomassa paikan päällä. :) 

Lisää tietoa Angraecum sesquipedalesta Orkideayhdistyksen 

-

Angraecum sesquipedale (endemic to Madagascar) is growing three flower stems at Kaisaniemi Botanical Garden. Buds were quite large already last week so the magnificent white flowers must open soon. :)  




Flower stem growing on 7.3.2013

Bud on 4.4.2013





Olin myös todella ilahtunut, sillä Kaisaniemessä oli myynnissä helokämmeköitä! Aiemmin en ole nähnyt Kasvitieteellisessä myynnissä orkideoita. Kaksi lähti samantien mukaan, yksi itselle ja toinen kaverille.;) Kasvit vaikuttaisivat olevan Coelogyne flaccidaa, mutta aivan varma en ole ennenkuin näen kukan, mutta siihen saattaa mennä tovi.
-
There were Coelogynes (maybe c. flaccida) sold at the garden. I had to get one for myself and one for my friend. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti